Cum se face un Curriculum Vitae Express?

Doriți să vă găsiți un loc de muncă cât mai curând posibil? Pentru a vă atinge rapid obiectivele, cea mai bună soluție este să creați un CV expres. Pentru a realiza acest tip de CV, este important să știți ce caracteristici îl diferențiază de alte tipuri de CV-uri.

Corporatist in graba

Aflați cum să realizați un CV expres și începeți astăzi căutarea unui loc de muncă. Amintiți-vă că primul pas pentru a impresiona recrutorii este să aveți un CV excelent.

Pași pentru a crea un CV Express gratuit

Grație tehnologiei, acum este foarte ușor să găsești sute de modele de CV-uri gratuite pe care le poți descărca în format Word sau CV pentru Google Docs. Cu toate acestea, este nevoie să urmați aceste sfaturi:

Găsește un constructor de CV online gratuit

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a-ți crea un CV expres este să alegi un șablon de CV gratuit pe care să îl descarci pe dispozitivul tău și să îți scrii informațiile. Există multe opțiuni de creare a CV-urilor online, cu opțiuni gratuite. Unele dintre cele pe care le recomandăm includ: LinkedIn sau Livecareer.

Alegeți un șablon de creare a CV-ului

Alegeți un șablon în care să vă afișați profilul. După ce ați ales modelul de CV ideal pentru dumneavoastră, începeți să editați câmpurile în format digital.

Nu uitați că există modele mai potrivite pentru un profil mai administrativ, altele cu un design mai modern pentru arte și științe umaniste sau de ultimă oră pentru profesii precum arhitectura sau relațiile publice.

Completați șablonul online

Generatoarele online de CV-uri sunt rapide și eficiente în completarea informațiilor despre profilul dumneavoastră profesional. Cele mai multe dintre ele nu vă vor lua mai mult de 5 minute pentru a vă crea CV-ul, așa că, atunci când aveți nevoie de un CV expres, aceasta este cea mai bună opțiune. Înainte de a începe CV-ul expres gratuit, gândiți-vă să adunați toate informațiile, astfel încât atunci când sunteți gata să începeți CV-ul să aveți totul la îndemână și să nu pierdeți timpul căutând date, documente sau certificate.

Salvează-ți CV-ul în format PDF

Majoritatea creatorilor de CV-uri online au opțiunea de a salva CV-ul în format PDF, care este ceea ce recrutorii cer candidaților să folosească atunci când aplică pentru un loc de muncă. Formatul PDF este universal, deoarece poate fi citit de toate tipurile de dispozitive, în plus, nu este un fișier editabil, ceea ce permite confidențialitatea și protecția istoricului tău de muncă.

Scrierea unui CV express poate fi rapidă, dar există și lucruri pe care nu le poți omite. Iată care sunt lucrurile pe care nu le puteți omite atunci când vă creați CV-ul:

  • Datele de contact. Este esențial să furnizați un număr de contact la care să fiți disponibil. În ceea ce privește e-mailul, ar trebui să aveți unul în care să apară numele și prenumele dumneavoastră, fără porecle, fără fraze, căutați formalitatea.
  • Experiența profesională. Este important să vă rezumați experiența profesională și să includeți cele mai relevante locuri de muncă pe care le-ați ocupat.
  • De asemenea, în descrierile dumneavoastră, încercați să specificați în câteva cuvinte ceea ce este important.
  • Parcursul academic. Pregătirea dvs. academică trebuie să fie relevantă pentru postul vacant; este recomandabil să menționați doar ultimele două diplome.
  • Toți profesioniștii ar trebui să menționeze care sunt competențele, calitățile sau abilitățile care îi diferențiază de restul persoanelor interesate de postul vacant. Acest lucru este de mare ajutor pentru recrutori, deoarece aceștia trebuie să creeze filtre pentru a elimina candidații al căror profil nu corespunde caracteristicilor cerute de postul vacant.
  • Într-o lume globalizată, este din ce în ce mai important să stăpânești mai mult de o limbă. Prin urmare, trebuie să menționați limbile pe care le vorbiți și nivelul pe care l-ați atins.
  • Dacă aveți certificate oficiale, menționați-le.

Va recomandam sa cititi si aceste articole:

error: Content is protected !!