Când vine vorba de realizarea CV-ului, apare această mare întrebare: cum ar trebui să arate fotografia CV-ului tău? Da, selfie-urile abundă pe rețelele de socializare, toată lumea, de la nepoți până la bunica ta, își face poze, dar este acceptabil să pui un selfie pe CV-ul tău? De aceea am creat acest articol, pentru ca tu să știi cum să faci fotografia perfectă pentru CV-ul tău.
Primul pas este poate cel mai evident, dar pe care puțini candidați îl fac: mergeți la un fotograf profesionist. Nimic nu se compară cu privirea unui fotograf bun pentru a obține fotografia perfectă, însă, știm că acest lucru nu este întotdeauna posibil, așa că am pregătit următorii pași dacă tu vei fi cel care (cu ajutorul unui prieten) va face fotografia pentru CV.
Pași necesare pentru a obtine poza perfecta pentru curriculum vitae:
Alege cele mai bune haine
Cel mai bun lucru în cazul fotografiilor pentru CV este că apar doar hainele pe care le porți de la mărime. Așadar, trebuie să vă faceți griji doar pentru acea parte a imaginii. Alegeți îmbrăcăminte adecvată în funcție de profesia dumneavoastră. Un grafician poate avea o imagine mai hipster decât, de exemplu, un avocat, așa că încercați să nu aveți prea multe culori vii, deoarece acestea pot da o idee falsă despre nivelul dvs. de responsabilitate și pot distrage atenția recrutorilor. În mod similar, nu vă recomandăm să alegeți haine cu imprimeuri, mai ales dacă aveți cămăși cu modele repetitive, cum ar fi puncte, cercuri, romburi sau animale. A se vedea și: Cum să te îmbraci pentru un interviu de angajare
Folosește coafura potrivită
În cadrul CV-ului, ceea ce contează cel mai mult este imaginea serioasă, dar prietenoasă, responsabilă, dar flexibilă. Deci, este necesar să căutați coafura potrivită pentru a da această impresie. Asigură-te că părul tău este îngrijit, că nu pare neglijent și, cel mai important, că nu-ți acoperă fața.
Încercați să nu purtați cercei sau capace de urechi pe față
Dacă aveți piercinguri în sprâncene, nas, buze sau în orice altă zonă a feței, scoateți cerceii, capacele de urechi sau cerceii pentru fotografia de CV. Este mai bine pentru recrutori să vadă o imagine mai naturală a dumneavoastră. Există companii a căror politică cere o imagine serioasă a angajaților lor, așa că o față neaccesorie este o alegere bună pentru poza din CV.
Alege un fundal neutru
Fondurile fotografiilor pot fi utile sau distrage atenția. Este posibil să doriți să vă fotografiați pe un perete neted sau să obțineți efectul de fundal larg, ceea ce înseamnă că doar dumneavoastră apăreți perfect clar, iar restul imaginii este neclar. Dacă aveți un perete gri, alb sau albastru, este mai bine să îl folosiți ca fundal ideal pentru fotografie. Recomandarea este să faceți cea mai bună fotografie cu ceea ce aveți la îndemână.
Căutați cea mai bună iluminare
Iluminarea este crucială în fotografie. Încearcă să cauți lumină naturală, altfel, dacă folosești reflectoare sau lămpi îndreptate direct spre fața ta, riști să „arzi” imaginea, ceea ce înseamnă că o parte a feței tale nu se vede din cauza excesului de lumină. Este doar o chestiune de a vă folosi creativitatea și de a obține fotografia perfectă.
Încadrarea fotografiei
Fața, o parte a gâtului și câțiva centimetri sub umeri ar trebui să fie în partea de sus, cu tot capul și un centimetru sau doi în plus în fundal. În zona laterală, în stânga și în dreapta fotografiei, umerii trebuie să fie vizibili sau să aibă același spațiu pe fiecare parte. Iar în partea de jos, ar trebui să vedeți doi sau trei centimetri sub umeri.
Relaxează-ți expresia facială
Fă un zâmbet și apoi relaxează-ți fața, aceasta este, de obicei, tehnica folosită pentru ca fața ta să fie relaxată și să nu-ți întărească trăsăturile.Ține-ți ochii drept înainte, spre obiectivul camerei.
Zâmbiți ușor
După ce toți mușchii sunt relaxați, zâmbiți ușor și natural. Fotografiile cu fețe zâmbitoare tind să evoce mai multă empatie din partea recrutorilor.
Selectați cea mai mare rezoluție posibilă
Pentru a vă asigura că fotografia dvs. nu este neclară, de calitate slabă sau neprofesională, este important să selectați cea mai mare rezoluție pe dispozitivul cu care o realizați. Telefoanele au capacitatea de a face fotografii de înaltă calitate, iar camerele foto sunt de diferite dimensiuni, alegeți cea mai mare și cea mai bună rezoluție.
Sfaturi pentru a pune fotografia pe CV-ul tău
În timp ce ți-am dat pașii pentru a face fotografia perfectă sau ideală pentru CV-ul tău, vom împărtăși, de asemenea, următoarele sfaturi pentru a nu alege o fotografie greșită pentru CV-ul tău.
- Alege o fotografie recentă. Nu este nimic în neregulă cu vârsta ta, nu este niciodată prea târziu pentru a căuta un loc de muncă, așa că nu există niciun motiv pentru a nu pune o fotografie recentă pe CV-ul tău.
- Unii oameni cred că este o idee bună să pună o fotografie de CV cu animale de companie sau copii, nepoți, dar nu faceți asta, nu alegeți un cadru neprofesionist.
- Este o idee proastă să faceți o fotografie la o petrecere și să o alegeți pentru CV-ul dumneavoastră, nu uitați să o păstrați profesională și responsabilă.
- Stickerele sau emoticoanele sunt rezervate pentru fotografii informale.
- Dacă aveți haine cu nume de marcă, evitați-le pentru fotografia din CV. Veți avea impresia că faceți reclamă acelui brand, iar acest lucru vă va diminua seriozitatea și profesionalismul.
Faceți CV-ul cu sau fără fotografie
În unele țări, nu se obișnuiește să se ceară o fotografie pe un CV. Criteriile pentru a nu include o fotografie pe un CV sunt legate de discriminarea de gen, vârstă și rasism. Chiar dacă nu sunteți conștient de acest lucru, fotografia îi poate influența pe recrutori și aceștia pot prefera să angajeze persoane cu anumite caracteristici fizice sau de o anumită vârstă. Este important să verificați dacă în țara dvs. sau în țara în care vă căutați un loc de muncă se obișnuiește sau nu să folosiți o fotografie în CV-ul dvs. Unele dintre țările în care fotografia NU este folosită sunt: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Canada.
După ce am clarificat acest lucru, ați aflat cum să aveți fotografia perfectă pentru CV-ul dumneavoastră.
Va recomandam sa cititi si aceste articole: