Cum se face un CV Europass in PDF?

Creează-ți CV-ul Europass în PDF în cinci pași simpli și găsește-ți locul de muncă ideal în Europa. CV-ul Europass în format PDF.

Ce este formatul Europass

CV-ul Europass este cunoscut și sub numele de Curriculum Vitae european. Este un format standardizat creat în 2002 de către Comisia Europeană. Este foarte ușor de utilizat și a fost creat pentru a permite candidaților să urmeze o structură simplă și pentru a spori transparența procesului de selecție pentru cetățenii europeni. Se evidențiază experiența profesională, precum și aptitudinile și competențele.

Europassul este recomandat celor care doresc să se înscrie la o universitate din străinătate sau care sunt în căutarea unui loc de muncă în alte țări. Crearea CV-ului Europass în format PDF este primul pas pentru a obține noi oportunități. Urmați pașii de mai jos.

5 pași pentru a crea un CV Europass PDF

1. Descărcați modelul de CV Europass în format Word

Descărcați gratuit modelul de CV Europass pentru Word și, după ce ați terminat de completat cu datele dumneavoastră personale, salvați CV-ul Europass în format PDF pe computer.

Site-ul oficial Europass vă permite, de asemenea, să vă creați CV-ul online și, fără a fi nevoie să vă înregistrați, puteți descărca CV-ul Europass în format PDF pentru a-l putea lua cu dumneavoastră.Ghid complet: Cum se face CV-ul Europass

2.  Completarea Europass-ului cu informațiile dumneavoastră profesionale

Pentru a completa Europass-ul, trebuie să completați informațiile din secțiuni. Urmați aceste sfaturi:

  • Informații de contact. Scrieți-vă numele, prenumele, adresa, data nașterii… fără a omite datele de contact, cum ar fi adresa de e-mail și numărul de telefon, astfel încât recrutorii să vă poată contacta.
  • Experiență profesională. În această secțiune trebuie să vă scrieți istoricul profesional. Enumerați locurile de muncă pe care le-ați ocupat în ordine cronologică, începând cu cel mai recent. Nu uitați să evidențiați cele mai importante sarcini pe care le-ați îndeplinit în fiecare dintre ele. 
  • Studii. În această parte a CV-ului, trebuie să scrieți informații despre educația dumneavoastră. Ar trebui să începeți întotdeauna cu cea mai recentă. Explicați aptitudinile, calitățile sau competențele obținute la fiecare dintre cursurile pe care le veți include în CV, numai dacă sunt relevante pentru postul pentru care candidați.
  • Limbii. Dacă aveți cunoștințe avansate într-o altă limbă decât limba maternă, menționați-o în această secțiune. Adăugați nivelul limbii pe care o cunoașteți. Dacă aveți puține cunoștințe, vă sfătuim să nu îl includeți.
  • Cunoștințe de calculator. În această secțiune este important să evidențiați competențele pe care le aveți în raport cu ceilalți.
  • Competențe organizatorice. Aveți abilități de lider și simțiți că puteți relaționa cu ceilalți într-un mod excepțional? Aceste competențe sunt foarte importante în contextul profesional.
  • Competențe pesonale. Cât de pozitivă este experiența ta cu ceilalți? Cât de bine comunicați ceea ce credeți sau aveți nevoie?
  • Competențe tehnice. Enumerați aici competențele legate de postul sau domeniul pentru care candidați.
  • Competențe artistice. Dacă sunteți o persoană creativă, angajatorii ar trebui să vă cunoască interesele artistice – le-ar putea găsi interesante pentru postul respectiv.
  • Alte competențe. Adăugați mai multe informații pentru a-i ajuta pe recrutori să vă cunoască mai bine. De exemplu: premii, publicații sau conferințe.
  • Permis de conducere. Puteți adăuga informații despre permisul dumneavoastră de conducere, dacă acestea sunt relevante pentru postul pentru care candidați.
  • Alte informații. În această secțiune, la fel ca la „alte competențe”, indicați data, dacă este necesar.
  • Atasamente. Indicați aici atașamentele la CV-ul dumneavoastră.

Rețineți că nu este obligatoriu să completați toate secțiunile. Puteți șterge zonele pe care le considerați irelevante și vă puteți crea propriul CV european. Acesta este motivul pentru care vă puteți personaliza CV-ul Europass în format PDF.

Pas cu pas: Cum să vă editați CV-ul Europass

3.Personalizați CV-ul Europass

CV-ul Europass este un format standard, dar aveți posibilitatea de a personaliza șablonul alegând diferite fonturi și culori de caractere. Mărimea fontului este importantă pentru a vă ajuta să evidențiați informațiile cheie: vă recomandăm să vă scrieți numele și prenumele cu caractere îngroșate sau cu un font mai mare în CV-ul Europass PDF.

Adăugați fotografia de profil: alegeți una cu un zâmbet ușor, un aspect profesional și un fundal neutru.

4. Aveți grijă la ortografie

Un CV cu greșeli de ortografie nu este un bun început și poate fi ușor respins. Există sute de instrumente online care vă pot ajuta să corectați aceste greșeli. Activați corectorul ortografic al Word pentru a putea scrie un CV perfect, fără erori.

5. Salvează-ți CV-ul în format PDF și încarcă dosarul de candidatură

CV-ul Europass trebuie să fie în format PDF. Astfel, veți avea acces ușor la documentul dumneavoastră. Salvează-ți CV-ul în e-mail și pe cât mai multe dispozitive, astfel încât să îl ai mereu la îndemână.

A se vedea și: Cum să faci un CV PDF bun pas cu pas

Cum să îți exporți CV-ul Europass în PDF

  • După ce ți-ai completat CV-ul Europass în Word, poți crea versiunea PDF urmând acești pași: FILE / SAVE AS / Save as PDF.
  • Dacă ți-ai creat CV-ul pe site-ul oficial Europass, procesul de creare se încheie prin descărcarea CV-ului în format PDF pe dispozitivul tău.

Acum că știi totul despre cum să îți creezi CV-ul Europass în PDF, nu mai ai timp de pierdut. Creează-ți acum CV-ul Europass PDF și aplică pentru postul dorit.


Va recomandam sa cititi si aceste articole:

error: Content is protected !!